iFlowAlphen.nl

Onderneem

Het beste wat het Alphense bedrijfsleven te bieden heeft, komt samen op één locatie.

In de plint van gebouw Antarctica aan het Europaplein opent in november het iFlow ondernemingshuis zijn deuren. De VOA en andere ondernemerspartijen, verenigd in de stichting iFlow, werken hier samen met de gemeente Alphen aan den Rijn om het bedrijfsleven en de arbeidsmarkt een energieke impuls te geven. In het Ondernemingshuis staan innovatie en kennisdeling centraal. Het ondernemingshuis gaat uitgroeien tot een broedplaats van goede ideeën en concrete initiatieven, waarmee overheid, onderwijs en ondernemers alle deuren openzetten naar werk en vernieuwing. 

Het iFlow ondernemingshuis is volledig ingericht op werk. Er zijn vier vergaderruimten, waarbij ondernemers gebruik kunnen maken van de modernste faciliteiten zoals een videowall, een 3D printer en een interactieve tafel. Daarnaast zijn er 30 vrije werkplekken. De vaste kantoorruimtes in iFlow zijn verhuurd aan werkgerelateerde organisaties zoals het Werkgeversservicepunt, Ondernemersklankbord, Centrummanagement en de VOA.  

Het iFlow ondernemingshuis komt voort uit het Economisch Actie Plan, dat door de gemeente Alphen aan den Rijn en de VOA is opgesteld. Het doel van dat plan is het realiseren van een sterk ondernemersklimaat, het vergroten van de werkgelegenheid en het stimuleren van de lokale economische ontwikkeling.